Gesponsorde BijdrageNieuwsVoorpagina

Veilig Werken in Zwolle? VCA wijst je de weg!

We zijn trots op de bedrijvigheid in Zwolle, met name in sectoren als de bouw, industrie en techniek. Deze bedrijvigheid gaat echter ook gepaard met risico’s op de werkvloer. Gelukkig is daar VCA Zwolle, jouw kompas naar een veilige werkomgeving.

VCA staat voor Veiligheid Checklist Aannemers en is in veel gevallen een vereiste om aan de slag te kunnen in risicovolle sectoren. Maar VCA is meer dan een verplichting: het gaat om bewustwording en verantwoordelijkheid. Het vergroot de veiligheid op de werkvloer en verkleint de kans op ongevallen.

Kennis veilig werken

Maar wat leer je nu precies tijdens een VCA-cursus in Zwolle? Je doet essentiĆ«le kennis op over veilig en gezond werken, toegespitst op de risico’s die je op je werk kunt tegenkomen. Je leert risico’s herkennen, inschatten en beheersen. Je ontdekt hoe je de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen selecteert en gebruikt. En je leert adequaat te handelen bij incidenten, van het verlenen van eerste hulp tot het alarmeren van hulpdiensten.

Afhankelijk van je functie en verantwoordelijkheden zijn er verschillende VCA-cursussen. Ben je werkzaam als medewerker zonder leidinggevende taken? Dan is de VCA Basis-cursus wellicht iets voor jou. Ben je leidinggevende, zzp’er of freelancer? Dan is de VCA VOL-cursus, met extra aandacht voor leidinggevende verantwoordelijkheden op het gebied van veiligheid, wellicht geschikter.Aan het einde van beide cursussen doe je examen. Slaag je? Dan ontvang je het officiĆ«le VCA-diploma, een waardevol bewijs van jouw kennis en kunde op het gebied van veilig werken. Dit diploma is niet alleen belangrijk voor je eigen veiligheid en gezondheid, maar vergroot ook je kansen op de arbeidsmarkt.

Kies voor veiligheid, kies voor VCA Zwolle. Want een veilige werkomgeving, daar profiteert iedereen van!

Back to top button