vrijdag , 29 september 2023

Veiligheidsregio: Nu ook kinderen besmet in regio Zwolle

De Veiligheidsregio IJsselland, waartoe ook Zwolle behoort, geeft in haar wekelijkse corona update aan dat er nu ook een aantal meldingen is van besmettingen bij kinderen in de leeftijd van 0-10 jaar. Om hoeveel het gaat wordt niet vermeld.

In de zogenoemde coronamonitor van GGD IJsselland en de Veiligheidsregio valt in elk geval de stijging van het aantal positieve besmettingen de laatste weken op. Waar ze op woensdag 14 oktober over de voorgaande week 768 positief geteste inwoners van de regio IJsselland positief hadden staan (145 per 100.000 inwoners), waren dat er op 21 oktober 1.099 (207 per 100.000 inwoners) en vandaag 28 oktober waren dat er 1.411 (266 per 100.000 inwoners).

Leeftijdscategorie
‘We zitten als regio relatief gezien onder het landelijke cijfer maar toch zet de stijging door’, schrijft de Veiligheidsregio. De meeste meldingen kwamen de afgelopen week uit Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Raalte en Zwolle. Er waren meer besmettingen in de leeftijd van 41 tot 60 jaar maar ook onder ouderen blijven we een toename van het aantal nieuwe besmettingen zien. Ook zijn er nu dus besmettingen in de leeftijdscategorie 0-10 jaar. ‘In ons bron- en contactonderzoek zien we positieven in alle bevolkingsgroepen waarbij mensen minder nauwe contacten hebben gehad. Mensen zijn vaak bereid mee te werken aan ons onderzoek. De wachttijd om een test te doen, neemt steeds meer af.’

In Frankrijk is donderdag besloten dat kinderen van 6 jaar en ouder verplicht een mondkapje moeten dragen als ze naar school gaan.

57 coronapatiënten in Isala
Inmiddels liggen er 57 corona-patiënten in het Isala, van wie er 16 op de ic worden behandeld. Ook dat is een stijging met een week eerder. Toen lagen er 42 patiënten in het Zwolse ziekenhuis, van wie 11 op de intensive care lagen.

Kijk hier naar de volledige coronamonitor.