Verdachte steekpartij Aa-landen had mes in RIBW

De verdachte van de dodelijke steekpartij in het winkelcentrum in de Aa-landen had voor zijn daad met een mes lopen zwaaien in de RIBW aan de Volterbeek.

De destijds 17-jarige O. had in de instelling in de Aa-landen ruzie gehad met een huisgenoot van de RIBW, schrijft de Stentor vandaag. Hij zou met een mes een gordijn en stukken karton aan flarden hebben gesneden. Daarna vertrok hij naar het winkelcentrum De Dobbe waar hij twee mensen neerstak.

Een daarvan, straatmuzikant Zdravko Vazov, werd met 27 messteken om het leven gebracht. In de regionale krant vertelt de weduwe van Vazov dat ze te horen heeft gekregen dat O. voor zijn daad haar man al een tijdje in de gaten hield.

Onderzoek RIBW Aa-landen
Eerder vertelde een bewoonsters van de RIBW aan de Volterbeek al dat er meer zaken niet goed gingen in de instelling. Deze week concludeerde de instelling zelf dat een onderzoek naar de gang van zaken niets concreets heeft opgeleverd. Dat onderzoek is echter niet openbaar gemaakt.

De verdachte verschijnt maandag voor de meervoudige rechtbank in Zwolle, schrijft de Stentor. Waarschijnlijk vindt zijn proces achter gesloten deuren plaats.

 

Back to top button