Verdachte plaatsen granaat bij café Bruut staat op beeld

De politie in Zwolle is dringend op zoek naar mensen die iets gezien hebben wat te maken kan hebben met het aangetroffen explosief op de voordeur van café Bruut aan de Voorstraat.

De granaat werd op woensdagmorgen 10 oktober rond 9 uur ontdekt. Hierop werd direct opgeschaald door de politie en andere hulpdiensten en werd een groot gedeelte van de omgeving afgezet. Aan het einde van de ochtend werd het explosief verwijderd door de Explosieven Opruimingsdienst en werd de omgeving weer vrijgegeven.

Bewakingsbeelden
Uit het eerste onderzoek is gebleken dat de persoon die de granaat heeft geplaatst is vastgelegd door bewakingscamera’s (zie foto). Het gaat om een donker gekleed manspersoon op een donkere fiets die rond 01:30 uur vanuit de Grote Markt naar de Voorstraat fietste en daarna is weggefietst in de richting van de Kamperstraat.

Mensen die deze persoon gezien menen te hebben of menen hem te herkennen van de foto, worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie Zwolle. Ook andere informatie die te maken kan hebben met dit incident is van harte welkom. De politie is bereikbaar via het telefoonnummer 0900-8844 of het tipformulier. Wilt u anoniem informatie delen? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Reacties

  1. Ik las dat het vaak voorkomt dat portiers horen “Willen jullie een handgranaat ofzo?”, waarom pak je zoiemand niet meteen bij z’n nekvel, om dan vervolgens meteen de politie erbij te halen? Als zo’n granaat afgaat is het leed ook niet te overzien, als je kunt voorkomen dat het gebeurd moet je dat doen.

  2. Als al die “geweldige” bewakingscamera’s dit soort beelden opleveren kunnen ze ze net zo goed in de prullenbak gooien. Prutswerk. Maar ik doe een gok.. eh.. Herman Finkers??

  3. Hoe moet je in godsnaam nou zo iemand herkennen van zo’n foto!! Belachelijk!!

Back to top button