Verkeerschaos in Zwolle is begonnen, extra reistijd van een halfuur

Het verkeer in Zwolle heeft vanaf vandaag (dinsdag) te maken met flinke vertragingen. Wegens onderhoud aan de A28-aansluiting Zwolle-Zuid/Spoolderplein en aan de IJsselallee moeten automobilisten rekening houden met een extra reistijd rondom de stad die kan oplopen tot een halfuur, zegt de gemeente.

Rijkswaterstaat en de gemeente Zwolle voeren onderhoud uit op het Spoolderplein en de op- en afritten van de aansluiting Zwolle-Zuid (18), de IJsselallee tussen het Spoolderplein en de Spoolderbergweg en op de Spoolderbergweg tussen de IJsselallee en de Beukenallee.

Omleidingen Zwolle

Borden langs en boven de weg geven omleidingsroutes aan.  Doorgaand verkeer richting de IJsselallee wordt omgeleid via de A28 – afrit Zwolle Noord – Ceintuurbaan – Oldeneelallee en vice versa.

Klachten
Klachten zijn er meteen al op de eerste dag van de wegwerkzaamheden. ‘Rijkswaterstaat, wat geven jullie omleidingsroutes toch waardeloos aan. Waarom niet al op de A28 aangeven dat je de IJsselallee niet op kunt. Dan kan ik nog even doorrijden om er bij afslag Zwolle Centrum pas af te gaan’, zegt twittert Carla dinsdagochtend.

Informatie
Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op de www.rws.nl/onderhoudwegenoost-nederland of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

Back to top button