Verkeershinder in centrum tijdens carnaval

Dit jaar is Zwolle van vrijdag 24 tot en met dinsdag 28 februari omgedoopt in Sassendonk. De carnavalsvereniging De Eileuvers organiseert verschillende carnavalsactiviteiten in en rondom de Zwolse binnenstad. Op zaterdag 25 februari vindt er onder andere een carnavalsact op de Nieuwe Havenbrug plaats en wordt er een (praalwagen)optocht gehouden. Het verkeer ondervindt hiervan tussen 09.30 en 18.00 uur hinder.

Nadat de intocht van Stadsprins Sebas de Eerste en Jeugdprinses Indy de Eerste heeft plaatsgevonden, volgt er een act op de Nieuwe Havenbrug. Om de act te kunnen uitvoeren wordt de brug tussen 9.30 en 12.00 uur voor al het verkeer, met uitzondering van voetgangers, afgesloten.

De omleidingsroute is via de Emmawijk. Daar is een tijdelijke bushalte ingericht. Deze tijdelijke bushalte is tot 18.00 uur in gebruik. Tussen 15.30 en 18.00 uur gaan de praalwagens uiteen en is de brug eveneens afgesloten.

Carnavalsoptocht
Op de route van de carnavalsoptocht met praalwagens ondervindt het verkeer hinder door stremming. De optocht start om 14.00 uur vanaf de Wethouder Alferinkweg en gaat via de Hortensiastraat, Assendorperstraat, Sassenpoortenbrug naar de binnenstad. Op de Eekwal ter hoogte van de Nieuwe Havenbrug gaat de optocht uiteen. Hiervoor wordt de brug afgesloten voor het verkeer tussen 15.30 en 18.00 uur. De Wethouder Alferinkweg is vanaf 13.00 uur afgesloten i.v.m. het verzamelen van de carnavalswagens.

Het doorgaande verkeer wordt geadviseerd de route van de optocht te mijden en te kiezen voor een andere rijroute.
OV

Bussen
De stads- en streeklijnen van Syntus en Connexxion rijden gedurende de duur van de carnavalsoptocht een aangepaste route en pakken zodra mogelijk de normale route weer op. Ter hoogte van de Eekwal rijden de stads- en streeklijnen van Syntus en Connexxion tussen 06.00 en 18.00 uur via de Emmawijk, waar een tijdelijk bushalte is. Eerstvolgende dichtstbijzijnde halte binnenstad is de halte Katwolderplein, gevestigd aan de Pannekoekendijk. Zowel Syntus als Connexxion doen deze halte aan.

Back to top button