vrijdag , 1 maart 2024

Verkeershinder in Zwolle door bekerfinale

De bekerfinale die PEC Zwolle zondag 3 mei in de Kuip in Rotterdam speelt zorgt komend weekeinde voor een aantal verkeersstremmingen in Zwolle zelf.

Zaterdag leidt het vertrek van de spelersbus tot een stremming bij het stadion, zondag zal vooral rondom de IJsselhallen oponthoud zijn door het vertrek van de honderden bussen met PEC-supporters naar Rotterdam.

Ceintuurbaan
Zaterdag 2 mei vertrek spelersbus om 16.00 uur naar Rotterdam. De ervaring leert dat dit zoveel publiek trekt dat afsluiting van een rijstrook van de Ceintuurbaan – van het stadion aan de Boerendanserdijk tot en met de Oude Meppelerstraatweg – noodzakelijk is. Deze stremming is van 15.30 uur tot maximaal 17.00 uur. Via omleidingsroutes en verkeersregelaars wordt de overlast voor verkeer zoveel mogelijk opgevangen. Voor ambulancevervoer naar en van het ziekenhuis is vrije doorgang gegarandeerd. Om problemen te voorkomen zijn viaducten over de snelweg in en om Zwolle bij het passeren van de spelersbus niet toegankelijk voor publiek.

Colonnes
Zondag 3 mei zorgt het vertrek van de in totaal meer dan 200 bussen met supporters naar de bekerwedstrijd in Rotterdam naar verwachting tussen 11.45-14.00 uur voor oponthoud voor het overige verkeer rondom de beide opstaplocaties: de IJsselhallen en het IJsseldeltastadion.

Tientallen bussen
Vanaf het IJsseldeltastadion vertrekken tussen 12.25-13.30 uur drie colonnes van tientallen bussen elk. Vanaf de IJsselhallen gaat het tussen 12.00-14.00 uur ook om drie colonnes. Overig verkeer wordt korte tijd opgehouden om de colonnes vrije doorgang te geven. Supporters worden opgeroepen zoveel mogelijk met de fiets naar de opstaplocaties te komen. In de IJsselhallen is gratis parkeerruimte voor de fietsen. Die overdekte fietsenstalling is tot een half uur na binnenkomst van de laatste bus uit Rotterdam beschikbaar. Op het parkeerterrein van de IJsselhallen kan de auto gratis geparkeerd worden, bij het stadion kan geparkeerd worden aan Rechterland.