Verkeersmaatregelen in Zwolle tijdens Koningsnacht en -dag

Op vrijdag 26 april en zaterdag 27 april vinden er activiteiten plaats ter ere van Koningsnacht en -dag. Er worden veel bezoekers verwacht in de binnenstad en bij de Wijthmenerplas. Om alles veilig te laten verlopen, neemt de gemeente verkeersmaatregelen.

Binnenstad

Vrijdag om 20.00 uur start Koningsnacht. Zaterdag vanaf 7.00 uur is de traditionele kleedjesmarkt in de Diezerstraat en zijn er diverse muziekpodia tussen 12.00 en 24.00 uur. De reguliere markt slaat een zaterdag over. Meer informatie over het programma: Koningsdag – Gastvrij Zwolle.

Wegafsluitingen Zwolle

Vrijdagavond 26 april tussen 19.30 en 00.30 uur en zaterdag 27 april tussen 11.30 en 00.30 uur zijn de volgende wegen afgesloten:

  • Blijmarkt ter hoogte van Luttekestraat
  • Gasthuisplein ter hoogte van Vijfhoek
  • Kamperstraat ter hoogte van Korte Kamperstraat
  • Binnenstad gelegen binnen de pollers

Parkeren

Fietsers kunnen parkeren in een van de overdekte en/of bewaakte stallingen of aan de straatkant. In en vlakbij de Zwolse binnenstad kunnen automobilisten op veel plekken hun auto parkeren.

Wijthmenerplas: Kingdance 2024

Op vrijdag 26 en zaterdag 27 april vindt het evenement Kingdance bij de Wijthmenerplas plaats. Vanaf de Koggelaan aan de zuidzijde van het station rijden pendelbussen naar het festivalterrein op en neer. Aan de Koggelaan geldt tijdelijk eenrichtingsverkeer. Meer informatie over programma en bereikbaarheid: Kingdance | Kingdance 2024.

Omleiding Ceintuurbaan en wegafsluitingen Marslanden

In de omgeving van de Ceintuurbaan zijn in- en uitstaphaltes ingericht. Op de Ceintuurbaan is op 26 en 27 april overdag één rijstrook afgesloten in de richting van de A28. Na 21.00 uur is de rijbaan in die richting volledig afgesloten en wordt verkeer via de Oldeneelallee en IJsselallee omgeleid. Verkeer vanaf de A28 in de richting van de N35 kan gewoon gebruikmaken van de Ceintuurbaan. In de avond en nacht zijn de Nipkowstraat en Gerenweg op bedrijventerrein Marslanden afgesloten.

Back to top button