Verkeersomleiding in stad voor halve marathon Zwolle

wegversperringOp zaterdag 13 juni 2015 vindt voor de vijftiende keer de Halve Marathon in Zwolle plaats. Om de deelnemers en de toeschouwers een veilig parcours te bieden, wordt het parcours afgesloten voor verkeer.

De deelnemers vertrekken vanuit Hanzeland naar de binnenstad om vandaaruit het parcours rondom de binnenstad en omgeving te lopen. De wegafsluiting gaat in vanaf 18.00 uur en duurt tot circa 24.00 uur.  Voor het evenement wordt het gebied binnen het parcours ‘s avonds vanaf  18.00 tot en met 24.00 uur afgesloten voor al het verkeer.

Het gebied dat is afgesloten, wordt omsloten door de volgende wegen en straten: Nieuwe Havenbrug – Kamperpoortenbrug – Pannekoekendijk – Schuttevaerkade, Burgemeester Drijbersingel – Diezerkade – Brink – Bagijnesingel – Hanekamp – Wipstrikkerallee – Leo Majorlaan – Weteringbrug – Wethouder Alferinkweg – Luttenbergstraat – Schuurmanstraat – Kerkbrugje – Wilhelminasingel – Ter Pelkwijkstraat – Gasthuisplein – Nieuwe Markt – Sassenstraat – Luttekestraat – Eekwal.

Bewoners binnen het genoemde gebied die tijdens de afsluiting hun auto nodig hebben, wordt dringend verzocht vroegtijdig hun auto buiten het afgesloten gebied te parkeren.

Omleiding op borden aangegeven
De afzetting van het parcours begint om 16.30 uur en heeft waarschijnlijk enige verkeershinder tot gevolg. Vanaf 18.00 uur is het parcours afgesloten voor verkeer. Het verkeer wordt waar nodig omgeleid. De omleidingsroute wordt op borden en tekstkarren aangegeven. De wijk Wipstrik is tijdens de Halve Marathon bereikbaar via Ceintuurbaan – Tesselschadestraat.

Stremmingen tijdens start Halve Marathon
De 4 mijl start om 19.15 uur en de Halve marathon om 20.15 uur aan Koggelaan aan de achterzijde van het NS-station (Hanzeland). Hiervoor is de Koggelaan na de kruising met Hanzelaan voor alle verkeer gesloten van 16.00 – 21.00 uur.

Tijdens het opstellen en starten is tevens de Hanzelaan afgesloten voor verkeer. Bezoekers aan de parkeergarages Lübeck en Pas de Deux in Hanzeland moeten daarom rekening houden met stremmingen tussen 19.00 en 20.30 uur. Voor deelnemers aan de halve marathon heeft de organisatie geregeld dat zij kunnen parkeren bij Hogeschool Windesheim.

Het parcours loopt via de Van Karnebeekstraat – Burgemeester van Roijensingel – Wilhelminasingel naar de binnenstad. Daarom wordt het verkeer aan de voorzijde van het NS-station tussen 19.00 en 20.30 uur geregeld door verkeersregelaars. Ook het verkeer op de Burgemeester van Roijensingel – Groot Wezenland – Van Karnebeekstraat is vanwege de start van de 4 mijl en de halve marathon om 19.15 en 20.15 uur gedurende circa 20 minuten gestremd.

Omleiding busverkeer
De stads- en streekbuslijnen van Syntus rijden een aangepaste route. De stads- en streeklijnen rijden voornamelijk via de buitenring van Zwolle.  De binnenring rondom de binnenstad worden hierdoor ontzien van verkeersbewegingen.

De stads- en streeklijnen rijden via station – Oosterlaan – Deventerstraatweg – Hortensiastraat – Marsweg – Gerenweg – Oldeneelallee naar Ceintuurbaan, o.a. Isala klinieken en overige bestemmingen. Via deze route komen de lijnen ook weer terug bij het station. De stadslijnen 2 en 4 naar Zwolle Zuid rijden via Nieuwe Veerallee – IJsselallee.

De verkeersmaatregelen houden voor Syntus in dat zij haar reizigers met de stadslijnen kan blijven faciliteren maar wel op een andere manier. Ziekenhuis Isala aan Dr. Van Heesweg blijft bereikbaar met het openbaar vervoer.

 

Back to top button