Verse streekproducten online bij De Buurman

Streekproducten, vers van het land, gezond en lekker makkelijk. Allemaal kenmerken voor de formule van De Buurman. ‘Wij hebben nooit geweten dat in de regio IJsseldelta, Vechtdal en Salland zoveel mooie producenten zaten.’

Voor Jan van Gerner en Jeroen Stegeman van ‘De Buurman’ is er een wereld opengegaan toen zij voor hun webwinkel op zoek gingen naar verse streekproducten. Groente uit de Koekoekspolder bij IJsselmuiden, ambachtelijk brood uit Zwolle, droge worst uit Nieuw Heeten, asperges uit Raalte, mosterd uit Haarle, kaas uit Dalmsholte, speciaal bier uit Ommen en eieren uit Broekland en nog veel meer.

Luie stoel
‘We bieden (h)eerlijke producten aan, die stuk voor stuk uit de regio komen en het mooie is dat je kan bestellen wanneer je het uitkomt en afhalen wanneer je thuiskomt’, vertellen Jan van Gerner en Jeroen Stegeman enthousiast. De klanten van De Buurman kunnen vanuit hun ‘luie’ stoel zelf een vers assortiment samenstellen variërend van groente, brood, zuivel, vlees en kruidenierswaren en/of maaltijdbox compleet met recept. En vervolgens kun je de bestelling bij het dichts bijzijnde afhaalpunt afhalen.

Lokale helden
‘Wij kiezen voor producenten uit de streek en onderscheiden ons daarmee’, leggen de twee ondernemers Heino en Raalte uit. ‘Onze ‘lokale helden’ zijn allemaal erg enthousiast. Het zijn mensen die de mouwen flink opstropen en met passie en liefde  voor hun product hun ambacht bedrijven.’ De Buurman wil de consument ook laten zien waar de producten vandaan komen. Regelmatig worden er open dagen georganiseerd bij onze lokale helden. Zo wordt de consument bewust gemaakt van lekker en verantwoord eten. ‘We vinden het belangrijk dat onze klant weet wat je eet en van wie je eet’, vertelt Jan van Gerner.

Weinig tijd voor boodschappen
‘Onze doelgroep zijn de tweeverdieners, gezinnen met kinderen, maar ook  de 45plussers. De bewuste consument, die weinig tijd heeft om boodschappen te doen. Om het onze klanten gemakkelijk te maken, bieden wij verschillende keuzemenu’s  met complete maaltijdboxen inclusief recept aan. Daarnaast ontbijt- en weekendpakketten met bijvoorbeeld een lekker biertje en nootjes. Maar ook vleespakketten die geschikt zijn voor de diepvries. Allemaal uit de regio en lekker gemakkelijk!” vertelt Jeroen.

Afhaalpunten
Net zoals de lokale helden, zijn ook de afhaalpunten van De Buurman met zorg samengesteld. Deze pick up points zijn strategisch gekozen zoals een tankstation, dorpshuis of plaatselijke winkel. Lekker handig want dan kan de klant meteen nog tanken of een andere boodschap halen en hoeft De Buurman niet door de woonwijk te rijden. Erg veilig en nog duurzaam ook. Het aanbod van verse (streek)producten en maaltijdboxen is te vinden op www.debuurman.nu

Back to top button