Verslagenheid bij PEC Zwolle na overlijden erevoorzitter Gaston Sporre

Bij PEC Zwolle is met verslagenheid en groot verdriet gereageerd op het overlijden van Gaston Sporre, erevoorzitter van de club. Sporre was al enige tijd ziek.

Gaston was van 1989 tot 1998 als voorzitter aan het toenmalige FC Zwolle verbonden. Na de redding van de club gaf Gaston als ervaren organisatieadviseur gedurende deze 9 jaren met veel passie en betrokkenheid leiding aan de verdere ontwikkeling van FC Zwolle. Zo legde hij het fundament voor de huidige voetbalclub die PEC Zwolle nu is.

In de jaren na zijn vertrek als voorzitter bleef hij een trouw ambassadeur en prominent boegbeeld van de club. Naast zijn rol als voetbalbestuurder, was Gaston ook in het bedrijfsleven actief. Zo was hij onder meer jarenlang directievoorzitter van Achmea Zorg, voorzitter van de Kamer van Koophandel afdeling Zwolle en vervulde hij vele maatschappelijke functies.

‘PEC Zwolle zal Gaston Sporre met groot respect blijven herinneren als een betrokken en deskundig bestuurder, een buitengewoon aimabele en toegankelijke man en, samen met zijn echtgenote Nelly, een trouw supporter van de club’, meldt de club op zijn website. Voor het duel met Feyenoord is vanmiddag (zondag) een minuut stilte in acht genomen.

Gaston Sporre is 76 jaar geworden.

Back to top button