Vier slachtoffers bij brand aan Hogenkampsweg

Bij de brand in woonzorgcentrum Arcadia aan de Hogenkampsweg zijn vier slachtoffers gevallen. Het viertal is met (lichte) verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd.

Omstreeks 13.25 uur kwam de melding van de brand aan de Hogenkampsweg binnen. Al heel snel werd er door de veiligheidsdiensten opgeschaald, vooral omdat er ook geƫvacueerd moest worden. De brand is ontstaan in een appartement op de 9e verdieping.

Schade
Er is schade aan wooneenheden op de 8e t/m 11e verdieping. Bewoners worden op de begane grond opgevangen in ‘De Terp’. Nu zijn hulpdiensten aan het beoordelen hoe groot de schade exact is en wanneer de bewoners weer terug kunnen naar hun appartement. Een aantal bewoners op de 9e en 10e verdieping zal in ieder geval de nacht van zondag op maandag elders moeten verblijven.

Lift
Volgens burgemeester Henk Jan Meijer is de evacuatie goed verlopen en was er geen sprake van paniek. Wel kostte het moeite doordat de bewoners via de trap naar beneden moesten, omdat de lift niet in werking was. Het is nog niet bekend hoe de brand is ontstaan.

Voor informatie naar aanleiding van de brand kunt u contact opnemen met Servicepunt ‘Driezorg’: 038 – 2001100.

Back to top button