Vijf leuke uitjes in Zwolle en de regio

Zwolle is een leuke Hanzestad met een bruisende binnenstad waar genoeg te doen is! Maak een leuke stadswandeling en ontdek het historische centrum met zijn indrukwekkende stadspoort, verstopte binnentuinen en karakteristieke straatjes. Onderweg is er gelegenheid genoeg voor een kop koffie of een lekkere lunch. Zwolle heeft het allemaal. 

Museum de Fundatie

Museum De Fundatie is niet over het hoofd te zien. De kenmerkende blauwe koepel op het gebouw is al van heinde en verre te zien. Naast een vaste collectie beeldende kunst organiseert het museum voortdurend tijdelijke exposities van uiteenlopende aard. Tegenover De Fundatie ligt het Herman Brood museum, gewijd aan deze karaktervolle Zwollenaar. Ook zeker een bezoekje waard.

De Peperbus

De toren van de Onze Lieve Vrouwe kerk is door de Zwollenaren liefdevol omgedoopt tot Peperbus. Vanaf de toren heb je een prachtig uitzicht over Zwolle en wijde omgeving. De Grote Kerk in het hart van Zwolle herbergt verschillende exposities, een boekenmarkt en er worden regelmatig concerten gegeven. Ook leuk om te bezoeken is de historische Sassenpoort.

De Zwolse Theaters

Zwolle kent verschillende theaters en filmhuizen die allen samenwerken onder de naam Zwolse Theaters. De Spiegel biedt een uitgebreid programma met alle grote namen van eigen bodem. Schouwburg Odeon is het culturele hart van Zwolle. Overdag drink je er koffie in de foyer, ’s middags kijk je naar een film in het Fraterhuis en ’s avonds geniet je van een voorstelling in de historische bonbonnière zaal. 

Dinoland

Op zoek naar een uitje met de kinderen? Breng eens een bezoek aan Dinoland! In het park staan meer dan 100 dinosaurussen en een speciaal tijdspad leidt je langs de verschillende tijdperken waarin de dino’s voorkwamen. Daarnaast is er een hoogte- en een laagteparcours, een klimtoren en mini golf. Kortom, meer dan genoeg om de kinderen een dag te vermaken!

Wijnproeverij

Natuurlijk is een bezoek aan Zwolle niet compleet zonder een bezoek aan de horeca. Van restaurant De Librije met zijn drie Michelinsterren tot een snelle kop koffie, het is er allemaal. denk ook eens aan proeverij, bijvoorbeeld van wijn. Zo biedt Bergovino wijnproeverijen aan in de regio Zwolle. Dat is niet alleen lekker, maar ook leerzaam.

Zwolle is een bruisende, veelzijdige stad in Overijssel waar voor iedereen wel iets te doen is.

Back to top button