Viroloog: ‘700.000 mensen in Overijssel worden besmet met coronavirus’

Viroloog Erik Maarsingh bij de GGD Twente vertelde vrijdagavond bij RTV Oost dat waarschijnlijk 60% van de inwoners in Overijssel ziek zal worden van het coronavirus. Maarsingh benadrukt dat de meeste mensen die het virus oppakken zich niet heel erg ziek zullen voelen. 

Volgens Maarsingh staan we slechts aan het begin van een epidemie. ‘Die zal in totaal zeker tien tot vijftien weken duren. In die periode zullen 700.000 Overijsselaars besmet raken en heel lichte tot ernstige ziekteverschijnselen vertonen.’

Preventie
Ook Maarsingh benadrukt het belang om met de eerder aangekondigde maatregelen een piek in de ziektegevallen tegen te gaan. ‘Als je niks doet aan voorzorg en preventie kom je volgens berekening uit op 50.000 ernstige ziektegevallen die in aanmerking komen voor ziekenhuisopname, want dat kan de gezondheidszorg niet trekken’, aldus Maarsingh bij RTV Oost.

Maarsingh benadrukt dat de meeste mensen die het virus oppakken zich niet heel erg ziek zullen voelen. ‘Maar het is wel zaak dat zij ook bij lichte klachten thuisblijven en niet aan het werk gaan of anderszins naar buiten.’

Eerder liet de directeur van het RIVM weten dat de helft van de Nederlandse bevolking uiteindelijk besmet zal worden met het coronavirus.

Back to top button