donderdag , 22 februari 2024

Voetballers Berkum willen doodziek meisje helpen

De spelers van Berkum 9 willen de doodzieke Floor (5) helpen. De voetballers proberen geld in te zamelen, zodat het meisje samen met haar familie naar de VS kan om behandeld te worden aan een tumor.

‘Floor is bezig met haar eigen wedstrijd’, schrijft het team op de website van Berkum 9. ‘Haar tegenstander is een neuroblastoom. Eentje van het ergste soort. Het neuroblastoom is een tumor van het zenuwstelsel dat bijvoorbeeld zorgt voor het activeren van spijsvertering en bloeddruk.’

Toernooi
In het verdere behandeltraject zal Floor naar Philadelphia (VS) moeten. De spelers van Berkum 9 willen daarvoor geld inzamelen door middel van een ‘nederlagentoernooi dat alleen maar winnaars kent’. Andere verenigingen kunnen zich – tegen een geldbedrag – inschrijven voor een wedstrijd tegen Berkum 9 in de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Het elftal dat Berkum 9 de grootste nederlaag bezorgt is de winnaar.

Beste omstandigheden
Uiteraard zijn ook andere sponsors, bedrijven of individuen welkom om een bijdrage te leveren, zodat Floor en haar familie onder de beste omstandigheden klaar zijn voor de grootste wedstrijd van hun leven.

Meer over Floor lezen kan op de website die haar familie bijhoudt of op een andere site die aan haar is gewijd.