Voetbalmiddag voor vluchtelingen bij PEC Zwolle

PEC Zwolle organiseert woensdag 11 november een voetbalmiddag voor zo’n tachtig vluchtelingen uit het asielzoekerscentrum van Luttelgeest.

De jongens en meisjes, in de leeftijden van 12 tot 17 jaar, krijgen een clinic van de jeugdtrainers van de PEC Zwolle Voetbal Academie. Ook zullen een aantal eerste elftal spelers van PEC Zwolle aanwezig zijn en de deelnemers verwelkomen. De middag is een landelijke actie. Door het hele land zullen zo’n 2.000 jongens en meisjes van 7 tot 17 jaar uit de verschillende opvangcentra in ons land de voetbalvelden van Nederlandse profclubs betreden.

Alle 34 betaald voetbalorganisaties nemen deel. Zij willen zo de kracht van voetbal inzetten om jonge vluchtelingen een ontspannen middag te bezorgen. De voetbalmiddagen zijn een gezamenlijk initiatief van het Centraal orgaan opvang asielzoekers (COA), VluchtelingenWerk Nederland, de Eredivisie, Jupiler League. Behoeften zijn inzichtelijk gemaakt door COA en VluchtelingenWerk, waarna het voetbal de organisatie ter hand heeft genomen.

Back to top button