zaterdag , 2 december 2023

Volksverhuizing van PEC-fans naar Praag

In Praag zullen ze donderdag weten dat Zwolle bestaat. Liefst 2.000 fans reizen naar de Tsjechische hoofdstad om de ploeg van Ron Jans naar het eindtoernooi van de Europa League te schreeuwen.

Om 11.00 ronken de motoren van het vliegtuig op Eelde. Daar verzamelen spelers en staf van PEC Zwolle zich voor de eerste Europese uitwedstrijd in de geschiedenis van de club. Via het land is er dan al een massale volksverhuizing bezig van fans die de historische wedstrijd niet willen missen. Liefst 1.600 supporters en 300 sponsors hebben zich al aangemeld voor de trip naar Tsjechië. ‘En daar zijn we trots op’, zegt de club op haar website.

Freddy Eikelboom, voorzitter van Supportersclub PEC Zwolle kijkt ook uit naar de reis. ‘De club stelde verschillende arrangementen beschikbaar, dus iedereen kan op zijn eigen manier op reis. De een gaat met de bus, de ander met het vliegtuig en ik pak samen met mijn vrouw de auto. Het is iets meer dan achthonderd kilometer rijden, we hoeven ons niet te haasten dus ik denk dat we er zo’n tien uur over doen. De vakantie zit erop, dus we kunnen de kinderen helaas niet meenemen’, zegt hij in Metro.

Het bekende centrale plein Starometske Namesti in het centrum van Praag zal donderdag de ontmoetingsplaats worden van de blauw-witte armada. Daar is ook een omwissellocatie ingericht, waar de fans hun toegangsbewijzen kunnen krijgen. Overigens, zijn er geen kaarten meer beschikbaar voor supporters die nu nog willen vertrekken.

Om 18.00 uur zal de Zwolse stoet in optocht van het plein naar het stadion van Sparta Praag vertrekken, waarbij het verkeer in de Praag zal worden stopgezet om de blauwwitte optocht vrije doorgang te geven.