maandag , 25 september 2023

Volt neemt deel aan gemeenteraadsverkiezingen in Zwolle

Volt doet mee aan de Zwolse gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. Vanaf vandaag (maandag) start Volt Zwolle met het werven van kandidaten.

In Nederland zijn de lokale afdelingen van Volt flink gegroeid, zeker in Zwolle. Na een periode van bouwen, spreken met inwoners en het schrijven van beleid, is Volt Zwolle klaar voor de volgende stap: het werven en selecteren van kandidaten. Wanneer een goede lijst kandidaten is gemaakt doet Volt definitief mee. De kandidaten worden midden november bekendgemaakt.

Inmiddels heeft de partij zetels in het Europese en het Nederlandse parlement. In Duitsland, Italië en Bulgarije zijn diverse lokale volksvertegenwoordigers namens Volt gekozen. ‘Volt staat voor een nieuwe generatie in de politiek. Deze generatie wil politiek waar nationalisme en populisme tot het verleden behoren, en waar grensoverschrijdende samenwerking de toekomst heeft. Volt brengt nieuw elan in de politiek met een radicaal positief geluid. De partij wil dat geluid nu ook in de gemeenteraad van Zwolle laten horen’, stelt Volt in een persbericht.

Interesse?
Volt is altijd op zoek naar nieuwe leden. Dus heb je op Volt gestemd of deel je het gedachtengoed van Volt? Meld je dan aan als lid of neem per mail contact op: zwolle@voltnederland.org.