Voor 4e dag op rij meer coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen

Het aantal coronapatiënten dat in Nederlandse ziekenhuizen ligt is vandaag (maandag) voor de vierde dag op rij gestegen naar 118. Dat zijn er 11 meer dan zondag. Donderdag werden er nog 91 patiënten behandeld in het ziekenhuis.

‘We zien momenteel geringe veranderingen in het aantal Covid-19-patiënten in de Nederlandse ziekenhuizen’, zegt voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg. Van de ziekenhuispatiënten met corona verblijven er 24 op de intensive care (ic), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn er evenveel als zondag. Het aantal schommelt al anderhalve week rond de twintig.

WHO: Gevaarlijke stijging
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft vandaag verklaard dat de coronapandemie ‘erger en erger en erger’ wordt als landen de basisregels niet navolgen. In een persconferentie wees directeur-generaal Tedros Adhanom Ghebreyesus op de ‘gevaarlijke stijging’ van het aantal vastgestelde besmettingen op verschillende plekken in de wereld. Te veel landen gaan de verkeerde kant op en ziekenhuizen raken steeds voller, constateerde hij.

13 miljoen mensen besmet
Wereldwijd zijn voor zover bekend ruim 13 miljoen mensen besmet met het coronavirus. In vijf dagen kwamen er 1 miljoen geregistreerde besmettingen bij. Het wereldwijde dodental staat op meer dan een half miljoen.

Back to top button