Voormalig PEC Zwolle-trainer Ron Jans stapt op na racisme-rel

Ron Jans is opgestapt als hoofdtrainer van FC Cincinnati, de club waar ook Zwollenaar Gerard Nijkamp werkzaam is. Tegen Jans loopt een onderzoek naar racisme. De uitkomst daarvan wil de coach niet afwachten.

Jans legde afgelopen vrijdag al zijn werkzaamheden neer, nadat bekend was dat er een onderzoek naar hem was begonnen wegens racistische uitlatingen. Volgens de Zwollenaar zong hij alleen een liedje mee, waarin het woord ‘nigger’ werd gebruikt.

‘Dit is het beste voor iedereen’
Voorzitter Jeff Berding vertelt op de clubwebsite dat Jans de uitkomst van het onderzoek niet wilde afwachten. ‘Ron heeft zijn ontslag aangeboden en we waren het met elkaar eens dat dit het beste was om te doen voor iedereen die¬†betrokken is bij de club’, laat Berding in een eerste reactie weten.

Respect en diversiteit
‘We vinden de cultuur binnen onze club heel belangrijk, te beginnen in onze kleedkamer’, vervolgt Berding. ‘Elk persoon bij FC Cincinnati moet waardering, respect en vertrouwen voelen. Raciale en culturele diversiteit zijn een belangrijk onderdeel van wat voetbal zo’n speciale sport maakt.’
Back to top button