Vragen over verdwijnen computers bij UWV

Werkplein De LureDe fractie van de SP wil opheldering over geluiden dat de klantcomputers bij Werkplein De Lure zullen verdwijnen.

SP-raadslid Bert Sluijer wil vanavond van het College van B & W weten of de computers inderdaad zullen verdwijnen. ‘Deze computers worden gebruikt door werkzoekenden voor sollicitatiedoeleinden en eventueel uitprinten van bewijsstukken. Hiervan wordt veelvuldig gebruik gemaakt. Een groot aantal werkzoekenden beschikt namelijk thuis niet over een computer of toegang tot internet. Ook zijn zij niet in de financiĆ«le positie om dit aan te schaffen. Deze mensen zijn daarmee volledig afhankelijk van de faciliteiten bij Werkplein De Lure om aan hun verplichtingen bij de diverse overheidsinstanties te kunnen voldoen’, zegt hij.

Buren en familie
De SP is het niet eens met de alternatieven die worden gegeven. ‘Als oplossing wordt door Werkplein De Lure aangegeven dat men dan maar naar familie, buren of de bibliotheek moet gaan. Dat is bij de huidige intensieve sollicitatieverplichtingen uiteraard geen werkbare oplossing.’

Back to top button