Vrijdag eten wij de gehaktballen van Jonnie – wie doet er mee?

Op de redactie van ZwolleNu hebben we nagedacht hoe we Jonnie Boer het beste kunnen eren. Daarom maken we vrijdag het recept van de gehaktballen van de Zwolse sterrenchef — als eerbetoon aan het overleden icoon wiens uitvaart die dag ook is. Zo denken we aan hem en zijn geliefden, uitgerekend als we aan het eten zijn. Zijn memorabele gehaktballen, geliefd bij personeel en gasten, zijn een culinair monument op zich, en zelfs wij kunnen ze bereiden. Wie doet er mee? Het recept ziet u hieronder:

Recept: Gehaktballen De Librije

Een klassieker van Jonnie Boer, bekend van De Librije in Zwolle. Dit recept is geliefd als personeelsmaaltijd en via roomservice.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 400 g rundergehakt
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 2 kleine eieren
  • 80 g paneermeel
  • 3 eetlepels roomboter
  • 1 pot vleesfond (380 ml) of zelfgemaakte fond

Bereidingswijze

  1. Meng het gehakt met ketjap manis, grove mosterd, cayennepeper, eieren en paneermeel. Kneed tot een samenhangend geheel.
  2. Verdeel in 4 porties en draai er ballen van. Laat ze 30 minuten rusten in de koelkast.
  3. Verhit de roomboter in een braadpan en braad de gehaktballen rondom goudbruin.
  4. Voeg de vleesfond toe, breng aan de kook en laat de ballen 45 minuten op laag vuur garen met de deksel schuin op de pan.

Serveertip

Heerlijk met aardappelpuree en rode kool, of op een broodje met grove mosterd. Bron: De Librije

Back to top button