vrijdag , 1 maart 2024

Vrouw (64) uit Stadshagen is slachtoffer van straatroof

Een 64-jarige vrouw uit Zwolle is woensdagmiddag 11 maart tussen 15:00 en 15:30 uur het slachtoffer geworden van een gewelddadige poging tot diefstal, waarbij zij gewond raakte.

Zij liep op het fietspad van de Mastenbroekerallee, terhoogte van het zanddepot, richting Klokkengieterlaan. Door een haar tegemoetkomende jongen op een snorscooter werd geprobeerd met geweld haar rugtas te pakken. Dit mislukte doordat zij de tas met beide schouderbanden stevig over haar schouders droeg. De vrouw kwam echter ten val en liep verwondingen aan haar hoofd en nek op. Zij moest zich onder doktersbehandeling laten stellen.

Dader
De bestuurder van deze scooter is een blanke jongen, ongeveer 18-20 jaar oud, met een stoppelbaardje. Hij droeg een grijze pet en zwarte jas. Hij reed op een donkergrijze bromscooter mogelijk van het merk Peugeot, type Speedfire, die veel lawaai maakte. Hij ging er vandoor in de richting van de Drapenierlaan.

Getuigenoproep
Mensen die iets gezien of gehoord hebben dat mogelijk verband houdt met deze diefstal – en nog niet met de politie gesproken hebben – wordt gevraagd contact met haar op te nemen via 0900-8844. Anonieme informatie kan worden doorgegeven via 0800-7000. Naar de straatroof is een onderzoek gestart.