Vrouw overleden na brand in Zonnehuis

De vrouw die gisteren zwaargewond raakte bij een brand in het Zonnenhuis in Stadshagen is zondagochtend overleden aan haar verwondingen.

De brand ontstond zaterdag voor 15.00 uur op het balkon van de afdeling Stedenbuurt in het Zonnehuis, waarbij een rokende bewoonster ernstig gewond is geraakt.
Kort voor drie uur werd de brandweer opgeroepen en al snel waren twee ambulances en de traumahelikopter van het UMCG ter plaatse. De gewonde bewoonster is vervolgens met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd waar zij zondagochtend aan haar verwondingen overleden is. 

Slachtofferhulp
‘Uiteraard heeft dit vreselijke incident grote indruk gemaakt op alle betrokken medewerkers en bewoners’, meldt het Zonnehuis in een verklaring op de website. ‘In eerste instantie gaan onze gedachten en medeleven uit naar de familie en naasten van de bewoonster en naar alle medewerkers en bewoners van de betrokken afdeling. Er is slachtofferhulp ingeschakeld voor ondersteuning van alle betrokkenen en er is extra personeel ingezet voor de komende dagen zodat er ruimte is voor gesprekken hierover.’ 

Forensisch onderzoek
Forensisch onderzoek moet uitwijzen wat de oorzaak is geweest van de brand. Op afdeling Stedenbuurt wonen bewoners die vanwege lichamelijke beperkingen en/of een psychiatrische achtergrond zorg nodig hebben.


Back to top button