Vrouw steelt van bejaarde bewoner in Wipstrik

De politie is op zoek naar getuigen van een babbeltruc die woensdagavond 9 november plaatsvond. Een 85-jarige bewoner van een woning aan de Herenweg in de Wipstrik liet een vrouw binnen na een smoes en kwam er daarna achter dat er spullen en een groot geldbedrag uit de woning waren weggenomen.

Rond 19.30 uur belde een vrouw aan bij de woning met een smoes over kerstkaarten. De man liet de vrouw binnen. Ze verliet de woning ongeveer een kwartier later en liep naar een auto die geparkeerd stond aan de Herenweg ter hoogte van de splitsing met de Herfteweg. De lichten van de auto waren aan, dus vermoedelijk zat er iemand achter het stuur zodat ze meteen weg konden rijden. Een paar dagen later kwam de man er achter dat er sieraden en een groot geldbedrag weg was. Hij belde de politie en er is een onderzoek ingesteld.

Signalement
Agenten hebben buurtbewoners ondervraagd. Er is een signalement van de vrouw bekend. Het gaat om een vrouw van rond de 35 jaar, met een licht getinte huidskleur en kort zwart haar. Ze heeft een vol gezicht met volle lippen. Ze droeg een zwarte mantel die net over de knie viel en een zwarte broek. Was u tussen 19.30 uur en 20.00 uur aan de Herenweg en heeft u de vrouw, de auto of iets anders verdachts gezien? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem een tip doorgeven is mogelijk via 0800-7000.

Back to top button