Vrouw vindt brief uit WOII en zoekt Zwolse familie

Sabine Steen-Lakerveld doet op Facebook een oproep om te zoeken naar de (waarschijnlijk) Zwolse familie R. Fellet-Weijl (Tellet-Weijl?) of H. Joh. Fellet (Tellet?). Ze vond de namen in een boek over de Tweede Wereldoorlog waar een bedankbriefje in zat verstopt.

Sabine schrijft op Facebook: ‘Af en toe ontvang ik een doos oude boeken. Soms van bekenden, soms niet. De doos waar dit boek in zat kwam van een – voor mij – onbekend iemand. In de doos zat dit boek, getiteld: “Het huis dat Hitler bouwde”. In het boek zit een oud briefje geplakt, om te bedanken voor hulp tijdens de Duitse bezetting. De ‘bedankte’ persoon heeft zo te zien iets te maken met de spoorwegen, dus wellicht dat NS ook kan helpen? Ik kan mij voorstellen dat dit boek voor iemand heel veel kan betekenen. Ik wil het dan ook graag teruggeven aan de familie van deze persoon / personen. Ben jij of ken jij P. Dekker uit Zwolle, R. Fellet (Tellet?) Weijl of H. Joh. Fellet (Tellet?)? Breng ze dan in contact met mij. Ik geef ze graag dit boek, inclusief handgeschreven briefje erin, terug.’

In het boek staat ook een stempel met de naam: P. Dekker aan de Molenweg 281.

Wie kan Sabine verder helpen?

UPDATE: Inmiddels is achterhaald om wie het gaat. Het boek gaat terug naar de familie Fillet.

Reacties

      1. Joop Dekker is mijn oom. In onze tak van de familie komt zover ik weet geen P. Dekker voor.

Back to top button