vrijdag , 2 juni 2023
Illegaal vuurwerk

Vuurwerk in Zwolle zorgt nú al voor overlast, hulphond durft niet naar buiten

Het gebruik van vuurwerk in Zwolle is nu al dusdanig dat inwoners er grote overlast bij ervaren. Zó erg zelfs dat een hulphond in de avonduren niet meer naar buiten durft.

Dat verhaal vertelt Anne-Miek op social media. Ze is afhankelijk van haar hulphond, maar die is nu al zo bang voor het geknal dat ze niet naar buiten durft. ‘Het vuurwerk in Stadshagen Zwolle escaleert momenteel dermate dat mijn hulphond in mijn bed slaapt, zo ontzettend bang. Hij durft niet meer alleen in de woonkamer. Vuurwerk dreunt met een echo enorm over de Haven en Milligerplas heen. Voor jongeren een kick, voor ons nachtmerrie.’

Haar hulphond durft in de avonduren niet meer naar buiten. ‘Vanwege avond op avond zwaar vuurwerk rondom de haven en de plas in Stadshagen. Hoe kan deze grote groep jeugd succesvol worden aangesproken’, vraagt Anne-Miek zich af.

De politie in Zwolle reageert dat het blijven melden belangrijk is. ‘Zo goed mogelijk de personen en locatie beschrijven. Maak desnoods foto’s of filmpjes. Bel met 0900-8844 of stuur een DM naar het social media-account van politie Zwolle.’ Volgens Anne-Miek heeft ze dat al gedaan. ‘Ik denk dat jullie deze groep al in beeld hebben. Vernam van uw collega dat meerdere mensen uit de wijk melding doen. Wat is een aanpak die ook vruchten afwerpt? Worden ze bekeurd of’, vraagt ze zich af.