VVD-raadslid haalt hard uit naar Zwolse Theaters

gerritvanderkooy
VVD-raadslid Gerrit van der Kooy.

VVD-raadslid Gerrit van der Kooy heeft vandaag hard uitgehaald naar Zwolse Theaters. Die vroeg vorige week extra subsidie.

In zijn column in de Swollenaer spaart Van der Kooy vooral directrice Margreet Wieringa niet. ‘In veel gezinnen was het in 2014 tering naar de nering zetten. Iedereen kent dat begrip, dacht ik. Verkeerd gedacht dus. Neem Margreet Wieringa, directeur van Odeon en De Spiegel. Zij vroeg vorige week extra geld.’

Wierenga richtte zich tot de gemeenteraad om een extra financiële bijdrage, onder andere omdat ze verwacht dat de Zwolse Theaters, zoals Odeon en De Spiegel nu heten, mensen moet ontslaan. En dat wilde zij wel op een nette manier doen. De vraag voor meer geld schoot Van der Kooy in het verkeerde keelgat. ‘Cultuurmevrouwtje Wieringa stelde met droge ogen dat zonder gemeentelijk ingrijpen de schouwburgen in financiële problemen zouden komen. Let op: Margreet Wieringa is ongeveer één jaar directeur. Een van haar eerste daden was met behulp van een duur bureau een nieuwe naam voor de schouwburg doorvoeren. Met de tering naar de nering zetten heeft dit niks te maken’, aldus Van der Kooy in zijn column.

 

Back to top button