Waarom kiezen voor een PVC-vloer?

Bij het leggen van een nieuwe vloer in huis, is het belangrijk om een aantal zaken goed in de gaten te houden. Wat voor vloer wil je laten leggen? Welke stijl vind je mooi? Wat voor budget heb je tot je beschikking? En wil je de vloer zelf leggen of wil je dit door een professional laten doen? Een van de materialen die je kan leggen is een vloer van PVC. Dit is een materiaal dat zeer populair is, door de hoge kwaliteit en veelzijdigheid. We zetten de voordelen van een PVC-vloer voor je op een rij.

De voordelen van een PVC-vloer

Een PVC-vloer (Polyvinylchloride) is een populaire keuze vanwege de vele voordelen die het biedt. Zo zijn PVC vloeren Zwolle zeer duurzaam. Het is een sterk materiaal dat bestand is tegen slijtage, krassen en deuken. Een goede PVC-vloer gaat zonder problemen vele jaren mee, zonder dat hier veel onderhoud bij nodig is. Daarnaast zijn PVC-vloeren waterbestendig, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik in vochtige ruimtes. Denk hierbij aan keukens, badkamers en wasruimtes. Een ander groot voordeel: een PVC-vloer is heel makkelijk te onderhouden.

Nog meer voordelen bij elkaar

Zoek jij een vloer die zorgt voor rust in huis? Ook dan is een PVC-vloer een goede keuze. Deze soort vloer heeft namelijk van nature geluidsabsorberende eigenschappen, wat betekent dat ze geluid dempen en de ruimte waar ze liggen stiller kunnen maken. Niet onbelangrijk: PVC-vloeren zijn in heel wat verschillende stijlen en kleuren te krijgen.

Soorten PVC-vloeren

Er zijn verschillende soorten PVC-vloeren beschikbaar.

  • Plak PVC: dit is een type dat direct op de ondervloer wordt gelijmd.
  • PVC-click: deze vloeren hebben een kliksysteem, vergelijkbaar met laminaat, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn zonder dat hier lijm aan te pas komt.
  • PVC-tegels: deze PVC-tegels imiteren de look van tegels en kunnen in verschillende patronen worden gelegd.
  • PVC-stroken: deze lijken sterk op houten planken en creĆ«ren een houtachtige uitstraling.

De vloer zelf leggen of professionals inschakelen?

Een PVC-vloer is relatief eenvoudig te leggen. Je kan er natuurlijk ook altijd voor kiezen om dit door een gespecialiseerd bedrijf te laten doen. Professionals als Floorsee Zwolle komen graag bij je langs om dit voor je te doen. Zo word je heel wat werk uit handen genomen en weet je zeker dat de vloer er straks helemaal strak inligt.

Back to top button