‘Waarschijnlijk begin van epidemie in Nederland’

De forse toename van het aantal coronapatiënten in Nederland waarvan de bron niet is te achterhalen duidt waarschijnlijk op het begin van een epidemie in ons land. Dat zegt arts-microbioloog Marc Bonten van het UMC in Utrecht.

Het aantal besmettingen in ons land is in een dag gestegen met 60, naar een totaal van 188. Vooral omdat het aantal mensen waarvan de bron van de besmetting niet is te achterhalen denkt Bonten dat we aan de vooravond van een epidemie in Nederland staan. ‘Omdat we elke dag een toename zien van patiënten van wie we niet weten waar ze het hebben opgelopen, duidt dit erop dat de kans groot is dat er ook in Nederland verspreiding plaatsvindt. Dat is hoogstwaarschijnlijk de start van een epidemie in Nederland’, zegt hij.

Het aantal mensen waarvan niet duidelijk is waar ze het virus hebben opgelopen is nu 29. Dat was twee dagen geleden nog 13.

Inmiddels is ook het aantal patiënten in Overijssel opgelopen naar 9. Eerder was er al een patiënt in Borne, nu zijn daar gevallen in Hellendoorn, Dinkelland en Almelo bijgekomen.

Back to top button