Waarschuwing: wateroverlast en zware windstoten voorspeld

We kunnen ons opmaken voor een dinsdagavond vol onweer, wateroverlast en (zware) windstoten. Dat voorspellen de Zwolse experts Art of Thunders.

Nederland lijkt dinsdagavond 20 juni niet te ontkomen aan hevige plensbuien. Regen en onweersbuien trekken morgen (dinsdag) over het land. ‘Weermodellen berekenen dan ook plaatselijk veel regenwater in korte tijd. In combinatie met de harde grond zal het water moeizaam opgenomen worden en zal dit (snel) tot wateroverlast leiden’, zegt Art of Thunders.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]UPDATE: Inmiddels heeft het KNMI code oranje afgegeven voor delen van Nederland, óók voor Overijssel. Lees hier verder.[/box]

Weeronline geeft voor dinsdagavond een waarschuwing af voor de stevige regen- en onweersbuien die over het land trekken. ‘Plaatselijk met veel regen in korte tijd, mogelijk ook hagel en windstoten tot 75 km/uur. Hiervan kunnen verkeer en buitenactiviteiten hinder ondervinden.’ Andere meteorologen waarschuwen ook voor het extreme weer. ‘Haal trampolines en meubels uit de tuin.’

De verkoeling lijkt voor korte duur te zijn. Na dinsdag bouwt zich ten westen van Portugal een hogedrukgebied op en zullen er weer periodes van droogte komen.

Back to top button