Wandeling langs Zwolse monumenten

Op zondag 20 september organiseert de PvdA Zwolle een bijzondere wandeling langs Zwolse monumenten in de historische binnenstad.

Zwolle is een is stad met eeuwenoude historie. Dat het Zwols erfgoed zeer wordt gewaardeerd bleek wel tijdens de succesvolle Open Monumentendag van afgelopen weekend. Vele Zwollenaren en bezoekers van buiten bezochten de stad. Aansluitend daarop neemt Johan Teunis wandelaars zondag mee langs een aantal van de mooiste Zwolse monumenten.

Teunis was meer dan 40 jaar werkzaam bij de gemeentelijke afdeling Monumentenzorg en werd na zijn pensionering actief als adviseur en auteur. Hij bezit uitgebreide kennis over de binnenstad en de delen eromheen die zijn aangewezen als beschermd stadsgezicht. Tijdens de wandeling komen rijks- en gemeentelijk monumentenbeleid en bouwhistorisch en archeologisch onderzoek aan bod. Hoe ziet het monumentenbeleid in Zwolle eruit? Om hoeveel panden gaat het? Hoeveel geld gaat hierin om? Kan de gemeente de historische binnenstad tegelijk modern en leefbaar houden?

Deelname is gratis
De wandeling is bedoeld voor een ieder die houdt van monumenten, wandelen en meer wil weten van het beleid rondom monumentenzorg in en rondom de Zwolse binnenstad. Iedereen is welkom en deelname is gratis, ook voor niet-leden. Verzamelen op 20 september in het regiokantoor van de PvdA Zwolle aan het Diezerplein 33. Vanaf 9.45 uur is er koffie. Om 10.00 uur begint de inleiding door Johan Teunis. De wandeling vertrekt om 10:30. De wandeltocht duurt zo’n 2,5 uur.

Back to top button