Tip: de Tuinexpo in Luttenberg

Wie dit weekend nog een leuk uitstapje zoekt, kan de Tuinexpo in Luttenberg (3 t/m 6 maart) eigenlijk niet overslaan. Het publiek krijgt allerlei ideeën aangereikt op het gebied van ontwerp, aanleg en onderhoud van tuinen. Meer informatie is te vinden op www.tuinexposalland.nl.

Er is ongetwijfeld een aantal standhouders van de Tuinexpo dat de Grote Bosatlas erbij moest pakken om op te zoeken waar Luttenberg ligt. Dat is geen schande, zeker niet als je uit de buurt van Den Haag of uit Duitsland komt. Op voorhand durven we al wel te stellen dat ze – na vier dagen tuinbeurs – Luttenberg nooit meer zullen vergeten. En waarschijnlijk zelfs voor eeuwig in hun hart sluiten.

Hoge kwaliteit
De Tuinexpo (3 tot en met 6 maart in Manege De Luttenberg) staat namelijk niet alleen bekend om de hoge kwaliteit, maar vooral ook om het gemoedelijke karakter. Met de 19de editie voor de boeg is de conclusie gerechtvaardigd dat het concept van de vorige eeuw na al die jaren rotsvast overeind staat. De hoveniers spelen daarin een belangrijke rol. Steeds weer weet de organisatie een groot aantal hoveniers uit een brede regio zo ver te krijgen dat ze een complete showtuin uit de grond stampen. Het geeft hen de kans om te laten zien wat ze in hun mars hebben en het publiek krijgt allerlei ideeën aangereikt op het gebied van ontwerp, aanleg en onderhoud.

Dit jaar kan de organisatie de volgende bedrijven verwelkomen: Hoveniersbedrijf Boerhof (Olst-nieuw), Dick Stokvis Groentechniek (Junne), Hovenier Herman Vrielink (Lemelerveld-nieuw),  Top Garden Hoveniers (Heino), Sigreen (Raalte-nieuw), Vasse Hoveniersbedrijf (Nieuwleusen), Hoveniersbedrijf Berentschot (Hellendoorn), Stefan Jaspers Tuin & Landschap (Arriën), Jopie’s Groene Wereld, Hoveniersbedrijf Ed Bijker (Vinkenbuurt-nieuw) en PUUR Hoveniers / NOVA Tuinen (Haarle/Hellendoorn). ‘Een mooie mix van routine en jonge en aanstormende talenten. Dat levert ongetwijfeld weer heel andere tuinen op dan in 2015 en toen was het al zo gevarieerd’, benadrukt Ineke Mollink namens de organisatie.

Inspiratie
Wil je inspiratie, dan is een bezoek aan de Tuinexpo dus een must. De showtuinen zijn natuurlijk de grote trekpleister, maar daarnaast is er een groot aanbod aan standhouders te vinden in Manege De Luttenberg. Het is een bont gezelschap van circa zestig deelnemers dat een mooie mix brengt van ambacht, commercie, huisvlijt en creativiteit. Van Afrikaanse lelies tot klompenmakers en van glaskunst tot een strovlechter. Het moet al gek lopen als er niet iets van je gading bij is. En anders kun je altijd nog even lekker bijkomen op het grote terras.

Openingstijden
De Tuinexpo wordt gehouden in Manege Luttenberg aan de Looweg 6 en is geopend op vrijdag 3 maart (14.00-22.00 uur), zaterdag 4 maart (10.00-22.00 uur), zondag 5 maart (10.00-18.00 uur) en maandag 6 maart (10.00-16.00 uur). De toegangsprijs bedraagt € 9,-. Kinderen tot en met 11 jaar – mits onder begeleiding – kunnen gratis naar binnen. Meer informatie is te vinden op www.tuinexposalland.nl

Tuinexpo Luttenberg

Back to top button