Weer prijs voor De Buurman

Het bedrijf De Buurman heeft opnieuw een prestigieuze prijs in de wacht gesleept. Eerder was de leverancier van gezonde maaltijdboxen uit onze regio al de beste start up van Zwolle, nu is ze in de categorie starters ook uitgeroepen tot de Raalter Onderneming van 2016.

Dat heeft de jury bekend gemaakt tijdens de jaarlijkse ROJA-bijeenkomst in de Sallandse Herberg. De Buurman levert ook in Zwolle verse maaltijdboxen, samengesteld met producten uit de regio.

Het is al de tweede prijs in korte tijd voor De Buurman. Eerder werd ze ook al uitgeroepen tot beste start up in Zwolle. Dit keer kregen ze de prijs in Raalte, een van de gebieden waar De Buurman bezorgt. Bij de starters was de jury over het algemeen enthousiast over de snelle manier waarop de deelnemende bedrijven hun marktaandeel hebben weten te bewerkstelligen en hoe ze daarmee ook Salland op de kaart weten te zetten.

De Buurman won uiteindelijk ‘vanwege hun voortreffelijke mix van commercie en logistiek ten behoeve van de circulaire economie. Ze brengen het lokale boerenproduct rechtstreeks naar de consument (‘local to local’) en vormen zo een zichtbaar uithangbord voor meerdere regionale bedrijven’, aldus de jury.

De Buurman, met als werkgebied Salland, IJsseldelta en het Vechtdal, speelt in op de ontwikkelingen in de markt waarbij de consument steeds meer  aandacht heeft voor voedsel uit de directe omgeving en de complete maaltijdboxen. De Buurman brengt deze twee werelden bij elkaar. De bewuste consument met de boeren & telers in de regio zodat je weer weet wat en van wie je eet. De Buurman kent een korte keten met een reële  prijs voor de boeren & telers en een eerlijk, gezond en puur product voor de consument. De Buurman past een slimme logistiek toe, hierdoor een laag aantal voedselkilometers wat de CO2 uitstoot reduceert, dit als bijkomend voordeel.

Meer informatie bij De Buurman.

Back to top button