Weer record aan nieuwe besmettingen, óók in Zwolle

Het aantal coronabesmettingen in Nederland is in één dag gestegen met 2223. Voor het eerst is het aantal boven de 2.000 uitgekomen. Ook in Zwolle was er vandaag een record, hier werden in de afgelopen 24 uur 13 nieuwe positieve gevallen gemeld. 

Ook het aantal ziekenhuisopnames is toegenomen in Nederland, in één dag werden er 24 mensen in het hospitaal opgenomen met een coronabesmetting. In totaal liggen er nu meer dan 400 patiënten in het ziekenhuis, sinds juni is dat aantal niet meer zo hoog geweest. In een week tijd is het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen daarmee zo goed als verdubbeld. Goed nieuws voor Zwolle is dat er hier sinds eind april nog geen enkele positief geteste inwoner is opgenomen in het hospitaal.

Patiënten verdelen
Met het oog op de komende weken worden patiënten nu al verspreid over het land, zegt Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg. ‘Om de druk gelijkmatig te verdelen worden de patiënten in de drukke regio’s verspreid.’

Westen
Die drukke regio’s liggen nu vooral in het Westen van Nederland. De regio Rotterdam-Rijnmond telde 349 nieuwe gevallen. Het aantal besmettingen in Amsterdam-Amstelland steeg met 308. Daaronder zijn 263 positieve tests in Amsterdam.

Regio Zwolle
In de regio IJsselland valt het aantal besmettingen nog mee, afgezet tegen het Westen van het land. De regio waartoe Zwolle ook behoort telde sinds gisteren in totaal 32 positief geteste mensen, daar kwamen er dus 13 van uit Zwolle.

Morgen komt het RIVM met de wekelijkse cijfers. Verwacht wordt dat daar een grote groei te zien is van het aantal besmettingen en het aantal ziekenhuisopnames in vergelijking met de vorige update.

Back to top button