Wegener wil hoofdredacteur Stentor tóch weg hebben

Alex Engbers
Stentor-hoofdredacteur Alex Engbers moet vertrekken.

Uitgever Wegener weigert te luisteren naar een nipte meerderheid van De Stentor-redactie en wil dat hoofdredacteur Alex Engbers gewoon vertrekt.

Engbers moest volgens nieuw Wegener-beleid solliciteren op zijn eigen functie om te kijken of hij de juiste persoon was om de krant in het woelige en veranderende medialandschap toekomstbestendig te maken. Zowel uitgever en redactieraad waren na het assessment en gesprekken met Engbers unaniem in haar oordeel: Engbers moet vertrekken.

Emoties op de werkvloer
De redactie van De Stentor was het daar niet mee eens. Tijdens een plenaire vergadering bleek een nipte meerderheid vóór aanblijven van Engbers te zijn. Wegener-CEO Susan Duinhoven weigerde zich mee te laten slepen in de emoties op de werkvloer en gaf gisteren via een brief aan dat Engbers gewoon moet vertrekken.

Verdeelde redactie
Het nieuws verdeelt de redactie van De Stentor nog meer. Opvallend is dat Duinhoven Engbers daar deels schuldig aan acht. Zij schrijft dat Engbers vanuit zijn teleurstelling twijfel op de redactie zou hebben gezaaid over de geldigheid van het proces.

Vacature
Wegener zal zeer binnenkort de vacature voor een nieuwe hoofdredacteur openstellen. De positie kan ook extern worden ingevuld.

Back to top button