‘Wel geld naar asfalt, niet naar zorg in Zwolle’

GroenLinks stemt morgen tegen het voorstel om geld uit te geven aan een stuk extra rijstrook op de Ceintuurbaan. Dat geld hoort naar de algemene reserve te gaan. Net zoals B&W eerder dit jaar overgebleven zorgmiljoenen niet automatisch wilde behouden  voor zorgkosten. Coalitiepartijen VVD, ChristenUnie, D66 én PvdA bezuinigen de komenden jaren tientallen miljoenen euro’s op het sociaal domein in Zwolle.

De investering in de Ceintuurbaan is volgens GroenLinks niet uit te leggen aan mensen en organisaties in de stad die gebukt gaan onder bezuinigingen. Financiële meevallers in de zorg laat het college terugvallen naar de algemene reserve, omdat dit de regel is. Eerder dit jaar kreeg GroenLinks om die reden geen bijval om dit geld uit te trekken voor meer sociaal beleid. Woordvoerder Michiel van Harten vindt het ‘niet alleen inconsequent, maar ook ronduit onbegrijpelijk, dat het college de aanleg van asfalt nu wel voorrang geeft. Geld voor de zorg dat overbleef ging naar de algemene reserve, dan moet de meevaller uit asfalt nu dus ook naar de algemene reserve.’

Financiële meevaller
Vanwege een financiële meevaller elders in het Ceintuurbaan-project willen B&W de zuidwestelijke rijbaan van de Ceintuurbaan ter hoogte van de onderdoorgang van de A28 tussen afslag Meppel en afslag Amersfoort verbreden van drie naar vier rijstroken. Eerder was er geen noodzaak voor dit plan aangegeven. De investering voor de gemeente bedraagt een ton.

De coalitiepartijen VVD, ChristenUnie, D66 én PvdA gaan tientallen miljoenen bezuinigen op zorg in Zwolle, tot onvrede van GroenLinks, SP en Swollwacht.

Back to top button