‘Wellicht halve meter sneeuw in Zwolle’

De weerexperts zijn het er steeds meer over eens: het noorden en oosten van Nederland krijgen zondag te maken met een dik pak sneeuw. In Zwolle zou die zelfs een halve meter kunnen worden.

‘Dit zijn unieke berekeningen’, zeggen de Zwolse weerexperts van Art of Thunders. In een nieuwe ‘run’ wordt nu plaatselijk een halve meter sneeuw voorspeld.

Wie nu nog een wandelingetje maakt kan zich nauwelijks voorstellen dat Nederland vanaf zondag de winter tegemoet treedt. Niet alleen sneeuw, maar ook temperaturen ver onder het vriespunt worden er voorspeld.
Er wordt wel een tweedeling in Nederland verwacht. Grofweg boven de grote rivieren zal er sneeuw vallen – Zwolle ligt perfect in de laatste modellen -, onder de grote rivieren blijft de temperatuur geregeld boven het vriespunt en valt er voornamelijk natte sneeuw.

Laat u niet verrassen door het koude weer en denk ook hier aan.

IJskoud
Voor de koukleumen is het zondag vooral doorbijten. Er worden niet alleen sneeuw en koude verwacht, ook trekt de wind behoorlijk aan. In sommige modellen wordt er zelfs gesproken over stormachtig weer in het noorden. Dat maakt de gevoelstemperatuur ijs- en ijskoud.

Back to top button