Welzorg heeft het verbruid bij gemeente Zwolle

De gemeente Zwolle gaat het aflopende contract met Welzorg niet verlengen. De klachten over de aanbieder van hulpmiddelen in de zorg stapelen zich op. Daarom zal de gemeente een nieuwe aanbesteding uitschrijven voor een of meerdere WMO-leveranciers.

De ChristenUnie kwam deze zomer al met alarmerende verhalen over de kwaliteit van dienstverlening bij Welzorg. CU-raadslid Wietse de Boer wilde duidelijkheid over de situatie en riep mensen op hun ervaringen te delen. Daar kwamen véél reacties op van cliënten. Bijvoorbeeld van Lucie Blok die liefst 70 weken moest wachten voordat zij een nieuwe scootmobiel kreeg geleverd.

Mindere dienstverlening
Genoeg is genoeg, vindt nu ook de gemeente. Het aflopende contract met Welzorg zal dit jaar niet worden verlengd, vertelt verantwoordelijk wethouder Nelleke Vedelaar. ‘Wij herkennen de klachten over Welzorg. We hebben ook contact met ze gehad. Ze zitten midden in een grote reorganisatie die leidt tot mindere dienstverlening. Dit jaar staan we voor de keuze over we de verbintenis met Welzorg zullen verlengen of dat we over gaan tot aanbesteding. We kiezen voor dat laatste.’

Back to top button