Wethouder komt belofte niet na, asielzoekers mogen toch langer in Zwolle blijven

Nog zes maanden langer in Mercure Hotel

Het was een harde belofte van GroenLinks-wethouder Dorrit de Jong. De jonge asielzoekers die gehuisvest worden in het Mercure Hotel zouden daar uiterlijk tot 1 april blijven. De gemeente verbreekt die belofte aan de omwonenden toch. De opvang wordt met zeker een halfjaar verlengd.

Tijdens een bewonersbijeenkomst over de opvang van minderjarige asielzoekers in het Mercure Hotel aan de Hertsenbergweg werd eerder verteld dat de opvang tot 1 januari 2024 zou zijn. Alleen in bijzonder omstandigheden zou daar van afgeweken kunnen worden tot uiterlijk 1 april van dit jaar.

‘We begrijpen dat dit nieuws vragen oproept’
Nu blijkt de belofte van GroeLinks-wethouder De Jong weinig waard te zijn. De gemeente zal de asielzoekers nog eens zes maanden extra huisvesten in het hotel. Reden: Er kan geen andere locatie voor de jongeren gevonden worden. ‘We begrijpen dat dit nieuws wellicht vragen oproept’, staat er in een brief aan de bewoners.

Volgende week dinsdag (26 maart) komt wijkwethouder Michiel van Willigen (ChristenUnie) samen met medewerkers van COA naar Buurthuis Spoolde om verdere uitleg te geven. Die sessie begint om 19.30 uur.

Back to top button