Wezenlanden Park stroomt vol voor religieuze bijeenkomst, woede bij omstanders

Ondanks de geldende lockdown is Park de Wezenlanden zondagmiddag vanaf 15.00 uur deels volgestroomd met bezoekers van de religieuze bijeenkomst Presence. De dienst duurde meer dan twee uur.

Omstanders en buurtbewoners geloofden zondagmiddag nauwelijks wat ze zagen. De regel van de lockdown was duidelijk: met maximaal twee mensen buiten. Maar zondagmiddag liep Wezenlanden Park vol met honderden bezoekers die luidkeels meezongen met religieuze liederen. Een van de passanten merkt op twitter op: ‘Vanochtend mochten we hier met een hardloopgroepje maar met z’n tweeën lopen.’

Anderen stoorden zich ook aan het luide gezang van de religieuze bijeenkomst en lieten dat ook aan de politie en gemeente Zwolle weten. Die hebben niet gehandhaafd. De lokale autoriteiten moeten van de bijeenkomst geweten hebben, want die werd al 13 december aangekondigd. ‘Komende zondag 19 december is Presence vanaf 15:00 uur in park de Wezenlanden in Zwolle, met een prachtig koor van aanbidders. Worship in de buitenlucht. Een prachtige plek om samen God te aanbidden en te bidden voor ons land, juist in deze tijd. Het weer lijkt zonnig en droog te worden en er is plek voor iedereen’, aldus de organisatie een week eerder.

Back to top button