WHO: geen bewijs dat mensen die corona hebben gehad immuun zijn

Er is momenteel geen bewijs dat mensen die hersteld zijn van het coronavirus immuniteit hebben, zegt de Wereldgezondheidsorganisatie WHO.

Testen met antilichamen zijn mogelijk niet effectief om aan te tonen of een patiënt immuun is voor het virus of voor hoelang antilichamen bescherming kunnen bieden.
Epidemiologen van de WHO waarschuwen dat er geen bewijs is dat geïnfecteerden niet opnieuw besmet met het coronavirus kunnen worden, ondanks de hoop van veel regeringen over de hele wereld op het testen van antilichamen.
Dr. Maria van Kerkhove zei tijdens een persconferentie in Genève: ‘Er zijn veel landen die suggereren snelle serologische diagnostische tests te gebruiken om vast te leggen wat volgens hen een maatstaf voor immuniteit zal zijn. Op dit moment hebben we geen bewijs dat het gebruik van een serologische test kan aantonen dat een persoon immuniteit heeft of wordt beschermd tegen herinfectie.’
Ze voegde eraan toe: ‘Deze tests zullen niveau van antilichamen kunnen meten, maar dat betekent niet dat iemand met antilichamen immuun is.’

 

Back to top button