WHO: Geen bewijs dat mensen die coronvirus hebben gehad immuun zijn

Volgens de wereldgezondheidsorganisatie WHO is er nog steeds geen bewijs dat mensen die het coronavirus hebben gehad immuun zijn voor een volgende besmetting.

De melding van het WHO komt, nadat sommige landen zogenoemde ‘immuniteitspaspoorten’ aan mensen willen uitgeven die het virus al eens hebben gehad. Zo is de regering in Chili van plan dergelijke paspoorten te verstrekken, zodat mensen die zijn genezen van het virus weer aan het werk kunnen. ‘Er is momenteel geen bewijs dat mensen die zijn hersteld van COVID-19 en die antilichamen hebben, ook daadwerkelijk worden beschermd tegen een tweede infectie’, aldus de WHO.

Volgens de WHO moeten laboratoriumtests die antilichamen tegen SARS-CoV-2 bij mensen detecteren verder worden gevalideerd om hun nauwkeurigheid en betrouwbaarheid. ‘Onnauwkeurige tests kunnen mensen op twee manieren ten onrechte categoriseren. De eerste is dat ze mensen die besmet zijn ten onrechte als negatief bestempelen, en de tweede is dat mensen die niet besmet zijn, ten onrechte als positief worden bestempeld’, stelt de WHO vandaag op haar website.

 

 

 

Back to top button