Wie heeft deze levensgevaarlijke brand in Zwolle aangestoken?

Een brandstichter heeft in de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 april enorme risico’s genomen in Zwolle. Een huis aan de Timorstraat in de Indische Buurt had veel schade en de bewoner moest naar het ziekenhuis. Wie heeft die brand aangestoken?

Rond 04:45 uur werd de bewoner wakker van de brand en kon op tijd zijn woning ontvluchten. De hulpdiensten waren snel ter plaatste en konden voorkomen dat de brand niet oversloeg naar omliggende huizen. De bewoner werd vanwege ingeademde rook overgebracht naar het ziekenhuis.

Kattenluikje
Na onderzoek door de brandweer bleek de brand te zijn ontstaan bij het kattenluikje in de achterdeur van de woning. De dader heeft vermoedelijk een brandbare vloeistof naar binnen gegoten, waarna de vloeistof werd aangestoken. Hij heeft een enorm risico genomen omdat deze brand zich had kunnen ontwikkelen tot een zeer grote brand met alle risico‚Äôs van dien. Bovendien had de verdachte in deze zaak kunnen weten dat mensen op dat tijdstip lagen te slapen. Het was 4.45 uur ’s nachts. Meerdere omwonenden moesten die nacht ook uit voorzorg hun woning verlaten. Vanwege alle risico’s die deze brandstichter heeft genomen neemt de politie deze zaak hoog op en wil graag weten wie hiervoor verantwoordelijk is geweest.

Man met capuchon
De politie weet dat er die nacht rond 03:30 uur een man in het donker gekleed en met een capuchon op tegen de voordeur van de woning heeft staan trappen. Dat was ruim een uur voordat de brand werd gesticht. En kort voor de brand, tussen half 5 en kwart voor 5 liep een man door de straat, onduidelijk is of hij de dader is. Mogelijk is hij een getuige en heeft hij informatie.

Back to top button