Wie is de man met petje die vlak voor explosie in Aa-landen voorbij liep?

In de nacht van zaterdag op zondag 31 mei is in de Geleen in de Aa-landen, even voor 03:00 uur een explosief ontploft. De politie is op zoek naar een persoon die even voor de explosie in de buurt was.

Het team heeft beelden waarop om 2.48 uur een persoon te zien is. Deze man is mogelijk een belangrijke getuige voor het onderzoek. Het is lastig te zien, maar het lijkt of de persoon een petje. Zo’n vier minuten nadat deze persoon de straat inliep, zien we diegene wegrennen. Dat is het moment dat het explosief af gaat.

Vuurwerkbom
Uit onderzoek van de forensische opsporing bleek dat iemand moedwillig een vuurwerkbom bij de woning had geplaatst. Gelukkig raakte niemand gewond, maar dit had heel anders kunnen aflopen: meerdere woningen raakten beschadigd en verschillende mensen moesten hun huis uit. De politie is direct een onderzoek gestart en ontvangt graag informatie over de explosie.

Vragen

Vragen die het team heeft:

  • Wie is de persoon die rond de tijd van de explosie in de straat liep? (zie bijgevoegde afbeelding)
  • Rond de tijd van de explosie reed een donkere auto met piepende banden weg, wie kan hier meer over vertellen?
  • Ook is gezien dat iemand wegrende, de politie ontvangt graag meer informatie over wie er wegrende en in welke richting de persoon wegrende
  • Wie heeft iets gezien die nacht tussen 02.30 en 3.00 uur?
  • Wie was of woont in de omgeving van de Geleen en beschikt over camerabeelden? (woning/dashcam)

Hebt u een vermoeden wie het explosief heeft geplaatst, zeker in combinatie met een donkere auto? Weet u iets over de achtergrond van deze actie? De politie komt graag met u in contact. Alle informatie en tips zijn welkom! Kijk hier voor het tipformulier.

Back to top button