Wie moet een lintje krijgen in Zwolle?

De jaarlijkse toekenning van de Koninklijke onderscheidingen, die plaats vindt op de dag voor Koningsdag, wordt ‘de lintjesregen’ genoemd. U heeft er vast wel eens over gehoord. En misschien heeft u er ook wel eens aan gedacht dat iemand uit uw eigen omgeving een lintje verdient. Dit is het moment om daarvoor in actie te komen.

Door het hele land krijgen jaarlijks zo’n 4.000 mensen een Koninklijke  onderscheiding. Ook in Zwolle worden stadsgenoten op die manier in het zonnetje gezet. Het werk dat sommige mensen doen -misschien wel voor uw vereniging of stichting – is vaak zo bijzonder dat ze vast al eens met een compliment, een bloemetje of een schouderklopje zijn beloond. Maar heeft u eigenlijk al eens aan een Koninklijke onderscheiding gedacht? Uw vrijwilliger verdient ‘m misschien.

Voorwaarden
Om voor een Koninklijke onderscheiding in aanmerking te komen, moeten mensen aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet de Zwolse samenleving profiteren van het werk van die persoon, is hij of zij een voorbeeld voor anderen én doet hij of zij het werk wekelijks al gedurende een langere periode.

Hoog tijd
Vindt u het hoog tijd dat uw vrijwilliger een lintje krijgt? Omdat het Zijne Majesteit heeft ‘behaagd’? Neem dan contact op met  Lucia Koetsier, medewerker Kabinetszaken, via (038) 498 21 51. Zij kan in grote lijnen aangeven of de persoon in kwestie in aanmerking kan komen voor een Koninklijke onderscheiding. Aansluitend neemt zij graag in een persoonlijk gesprek de procedure met u door. Kijk ook op www.zwolle.nl/onderscheidingen

Back to top button