Wie zit er achter de Jumbo-bommen?

De politie vraagt mensen mee te denken in het onderzoek naar de recente incidenten met explosieven en dreigingen bij een aantal Jumbo-supermarkten in Groningen en Zwolle.

Begin juli stuurde de dader – vermoedelijk een man tussen de 20 en 40 jaar – een felicitatiekaart naar de Jumbo aan de Veemarkt in Zwolle. In die kaart zat een geringe hoeveelheid explosieve stof. De dader zocht meerdere keren contact met Jumbo in Zwolle en eist een hoeveelheid bitcoins. Het laatste contact was op 29 juli.

Op 5 juni komt er een brief binnen bij Jumbo. In deze brief schrijft de dader dat hij niet eerder stopt met zijn acties totdat hij de gevraagde bitcoins krijgt. De kaart is gepost in Noord- of Oost-Nederland. De envelop is afgestempeld in het sorteercentrum in Zwolle. De brief is mogelijk opgemaakt met het softwareprogramma Notepad.

Op woensdagochtend 1 juli ontvangt de Jumbo-supermarkt aan de Veemarkt bij het centrum van Zwolle een felicitatiekaart. Het is een zogenaamde muziekkaart, waaruit een melodie komt als je hem opengeklapt. In de kaart zit een kleine hoeveelheid explosieve stof. De politie gaat er vanuit dat de kaart is verstuurd door degene die ook verantwoordelijk is voor de incidenten bij de Jumbo-supermarkten in Groningen. De kaart is gepost in Noord- of Oost-Nederland. De envelop is afgestempeld in het sorteercentrum in Zwolle.

Voor het bijzondere politiedossier kijk HIER.

 

 

Tijdlijn Jumbo

Back to top button