zondag , 25 februari 2024
Stadshoeve

Wijkboerderij heeft nog 185.000 euro nodig

De wijkboerderij Stadshoeve heeft nog 185.000 euro nodig om daadwerkelijk gebouwd te kunnen worden in Stadshagen.

Vanaf vandaag zijn de initiatiefnemers daarom een crowdfunding-actie begonnen via LovetoFundHet zou gaan om het grootste burgerparticipatieproject in de regio Zwolle. Het laatste zetje voor de realisatie van de Stadshoeve wordt op 17 september 2015 gecommuniceerd tijdens de wijkpresentatie in het Cultuurhuis, Werkerlaan 1 vanaf 19:30 uur. Het complete project kost zo’n 700 duizend euro. De gemeente Zwolle heeft aangegeven om 450 duizend euro bij te leggen.

Duurzaam
Het bestuur van de stichting de Stadshoeve heeft de in 2013 geformuleerde wensen uit de wijk vertaald en vastgelegd in een uitvoeringsplan met als streefdatum: oplevering gemeenschapsgebouw de Stadshoeve medio juni 2016. Het streven is een duurzaam gebouw bouwen met “0” energie. Locatie is het groene hart van de wijk Stadshagen.

Theehuis
Onder hetzelfde dak worden vier functies samengebracht: boerderij, theehuis, educatie en ontmoeten. Op dezelfde locatie worden ook verschillende tuinen en avontuurlijk spelen aangebracht. Voor het realiseren van dit project is nog een geldbedrag nodig van 185.000 euro nodig. Eerder werden er al roze spaarvarkentjes bij winkeliers in Stadshagen neergezet om klanten aan te sporen om bij te dragen aan het project.

Stadshoeve