Wijzigingen in fractie van GroenLinks Zwolle

Bijan Moshaver
Bijan Moshaver

GroenLinks-raadslid Bijan Moshaver legt per 1 oktober het lidmaatschap van de Zwolse gemeenteraad neer; hij werkt in elk geval tot zomer 2016 in het buitenland. Op 5 oktober neemt burgerlid Remko de Paus zijn plaats in de gemeenteraad over. Ook burgerlid Map Renes vertrekt omdat zij de actieve politiek niet langer kan combineren met haar werk.

‘Sinds maart 2014 vervul ik als lid van de GroenLinks-fractie met veel plezier het lidmaatschap van de gemeenteraad van Zwolle’, schrijft medisch onderzoeker Bijan Moshaver aan de burgemeester, de voorzitter van de raad.

Tijdens de raadsvergadering van 5 oktober wordt Remko de Paus ge├»nstalleerd als raadslid. De Paus maakt de afgelopen vijf jaar al als burgerlid deel uit van de GroenLinks-fractie. ‘Remko de Paus is door zijn ervaring als burgerlid goed voorbereid op het raadswerk; dat weet ik als geen ander’, aldus fractievoorzitter Patrick Rijke, die zelf ook als burgerlid is begonnen. Remko de Paus zal dan ook de belangrijke portefeuille Duurzaamheid en Groen van Bijan Moshaver op zich nemen. Remko de Paus: ‘Als stedeling in hart en nieren kan ik in Zwolle ook erg genieten van al het groen. Voor dat groen wil ik me gaan inzetten, net als voor een klimaatneutraal Zwolle.’

Ook burgerraadslid Map Renes vertrekt. Zij werkt meer en meer buiten de gemeentegrens. ‘Zo is het niet meer mogelijk om mijn voelsprieten af te stemmen op wat er in Zwolle speelt op het gebied van duurzaamheid’, aldus Map Renes, die de initiatiefnemer was voor het politieke caf├ę van GroenLinks.

GroenLinks-fractievoorzitter Patrick Rijke heeft er alle vertrouwen in dat de fractie met volle kracht kan verdergaan: ‘We hebben een sterk team, met ervaren raadsleden en veel jong aanstormend talent. Tegenover dit dubbele vertrek staat bijvoorbeeld de komst van verschillende nieuwe steunfractieleden. Samen zullen we het GroenLinks-geluid onverminderd laten doorklinken in de Zwolse politiek.’

Back to top button