Wil je geld lenen om in je bedrijf te investeren? 

Wil je graag investeren in je bedrijf en ben je daarom op zoek naar financiering? Je bank kan je helpen. Er zijn vele wegen die naar je doel kunnen leiden, dus is het niet verkeerd om eens te kijken welke van deze opties het beste bijdraagt aan de verwezenlijking van je plannen. Weet je eenmaal welke financieringsmogelijkheid het beste bij je doel aansluit, dan kun je vandaag al de eerste stappen zetten. Je kunt je aanvraag namelijk volledig online regelen. Dat maakt het niet alleen makkelijk om krediet te krijgen, maar ook nog eens heel snel. Zo voorkom je dat je achter het net vist.

Geld lenen om je bedrijfskapitaal uit te breiden

Je kunt op vele manieren investeren in je bedrijf. Een van de mogelijkheden is dat je bedrijfskapitaal aankoopt. Het kan hier gaan over apparatuur die je voor je bedrijf nodig hebt, maar je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld commercieel vastgoed te kopen. Hieronder vallen bijvoorbeeld woningen, kantoorpanden of vakantieparken die je wilt verhuren. Omdat ondernemers zelf voor hun pensioen moeten zorgen, is dit een aantrekkelijke manier om een oudedagsreserve aan te leggen. Voor dergelijke investeringen kun je niet een hypotheek aanvragen bij de bank. Voor de aanschaf van commercieel vastgoed moet je een zakelijke lening aanvragen. Wat je precies nodig hebt, hangt af van het bedrag dat je wilt lenen en wat je plannen zijn. Informeer daarom even bij je bank naar de mogelijkheden. Je kunt een gesprek aanvragen met een adviseur die je de opties kan uitleggen. 

Een hypotheek aanvragen voor een ander bedrijfspand

Een gezond bedrijf groeit ieder jaar. Dat kan ertoe leiden dat je niet meer voldoende hebt aan de ruimte dat je huidige bedrijfspand biedt. In dat geval is het een goede investering om een ander bedrijfspand te kopen. Omdat het hier gaat over kapitaal dat je zelf in gebruik gaat nemen, mag je hier wel een bedrijfshypotheek voor afsluiten. Dat betekent dat je tot 100% van de taxatiewaarde van het bedrijfspand kunt lenen dat je op het oog hebt. Hou er echter wel rekening mee dat de bijkomende kosten voor je eigen rekening komen. Investeer je in een nieuw bedrijfspand, dan kan dat ook belastingvoordeel opleveren, omdat je te maken krijgt met de hypotheekrenteaftrek. Kijk daarom goed wat voor jou de financieel gunstigste zet is, zodat je niet alleen je bedrijf naar een hoger plan tilt, maar je ook je bedrijfsbalans op orde houdt.

Vraag een gesprek aan met de adviseur van je bank

Twijfel je nog over de haalbaarheid van je plannen? Dan is het verstandig om een afspraak in te plannen met de adviseur van je bank. Deze kan je vertellen wat je bank allemaal voor je kan betekenen bij de realisering van je plannen. Vaak is er meer mogelijk dan je dacht wat betekent dat het altijd de moeite waard is om eens in conclaaf te gaan. Kijk even op de site van je bank voor meer informatie en plan dan vandaag nog een afspraak in.

Back to top button